MLADOSTNICE

Dobrodošla na naši spletni strani!

Obdobje odraščanja je lahko zelo vznemirljivo, polno novih spoznanj in zanimivih pustolovščin. Po drugi strani pa je to obdobje, ko imaš morda kdaj občutek, da te nihče ne razume, je obdobje polno zahtev staršev, šole in okolice. Včasih je težko poiskati mesto v družini, se uveljaviti med prijatelji in loviti dobre ocene v šoli. Starši ti govorijo, da še nisi odrasla, ti pa se doživljaš drugače. Želiš si, da te starši ne bi omejevali in da bi končno lahko sama odločala o stvareh, ki so zate pomembne. Kar naenkrat se začnejo pojavljati telesne spremembe in včasih morda še sama ne razumeš, kaj se s teboj dogaja. Enkrat si dobre volje, spet drugič pa bi najraje cel dan preživela v svoji sobi in se ne bi z nikomer pogovarjala. Včasih se v življenju nabere toliko težav, da imaš občutek, da jih sama ne zmoreš rešiti in takrat lahko pomaga pogovor z nekom izven tvoje družine.

Zato je kdaj pomembno poiskati pomoč strokovnjaka oz. terapevta, ki ga lahko najdeš v Društvu Metulj – Centru za pomoč otrokom, mladostnikom in odraslim v stiski.

Nudimo psihoterapevtsko pomoč s pogovorom in različnimi pripomočki, ki popestrijo skupno delo. V terapiji si sama s terapevtom, včasih pa morda tudi skupaj s starši. O tem se dogovorimo skupaj. Pogovori so usmerjeni tako v sedanjost kot tudi v preteklost in prihodnost. Skupaj s tabo se trudimo v sedanjosti najti tisto pot, po kateri boš lahko hodila.

Morda si našla našo stran ob brskanju po spletu. Če si ugotovila, da je to nekaj, kar bi ti lahko pomagalo preiti skozi težave, nas lahko pokličeš ali nam pišeš (psihoterapevti). Če si mlajša od 18 let, se morajo za vključitev strinjati tudi starši in podpisati terapevtski dogovor. Zato je smiselno, da se pogovoriš o možnosti vključitve s tistimi, ki skrbijo zate. Srečanja so samoplačniška, za kar boš verjetno potrebovala podporo domačih.

Morda pa so starši tisti, ki so te usmerili k ogledu te internetne strani in ti skušajo na ta način pomagati. Če je tako, vas prav lepo vabimo na skupno srečanje, kjer se bomo pogovorili o možnih rešitvah.

Želimo ti prijeten dan!