MLADI (ona, on, oni)

Pozdravljen na naši spletni strani!

Obdobje odraščanja je lahko zelo vznemirljivo, polno novih spoznanj in zanimivih pustolovščin. Po drugi strani pa je to obdobje, ko imaš morda kdaj občutek, da te nihče ne razume, je obdobje polno zahtev staršev, šole in okolice. Včasih je težko poiskati mesto v družini, se uveljaviti med prijatelji in loviti dobre ocene v šoli. Starši ti govorijo, da še nisi odrasel, ti pa se doživljaš drugače. Želiš si, da te ne bi omejevali in da bi končno lahko sam odločal o stvareh, ki so zate pomembne. Kar naenkrat se začnejo pojavljati telesne spremembe in včasih morda še sam ne razumeš, kaj se s teboj dogaja. Enkrat si dobre volje, spet drugič pa bi najraje cel dan preživel v svoji sobi in se ne bi z nikomer pogovarjal. Včasih se v življenju nabere toliko težav, da imaš občutek, da jih sam ne zmoreš rešiti in takrat lahko pomaga pogovor z nekom izven tvoje družine.

Zato je kdaj pomembno tudi poiskati pomoč, strokovnjaka oz. terapevta, ki ga lahko najdeš v Društvu Metulj – Centru za pomoč otrokom, mladostnikom in odraslim v stiski.

Nudimo terapevtsko pomoč s pogovorom in različnimi pripomočki, ki popestrijo skupno delo. V terapiji si sam s terapevtom, včasih pa morda tudi skupaj s starši. O tem se dogovorimo skupaj. Pogovori so usmerjeni tako v sedanjost kot tudi v preteklost in prihodnost. Skupaj s tabo se trudimo v sedanjosti najti tisto pot, po kateri boš lahko hodil.

Morda si našel našo stran ob brskanju po spletu. Če si ugotovil, da je to nekaj, kar bi ti lahko pomagalo preiti skozi težave, nas lahko pokličeš ali nam pišeš (psihoterapevti). Če si mlajši od 18 let, se morajo za vključitev strinjati tudi starši in podpisati terapevtski dogovor. Zato je smiselno, da se pogovoriš o možnosti vključitve s tistimi, ki skrbijo zate. Srečanja so samoplačniška, za kar boš verjetno potreboval podporo domačih.

Morda pa so starši tisti, ki so te usmerili k ogledu te internetne strani in ti skušajo na ta način pomagati. Če je tako, vas prav lepo vabimo na skupno srečanje, kjer se bomo pogovorili o možnih rešitvah.

Želimo ti prijeten dan!